Yemeklerin ve salatalarının, bilimum sosların en lezzetli sebzelerinden olan soğan, kesildikten sonra çabucak tüketilmesi gerekenler ortasında. Aksi takdirde sade olarak da yenmesi hoş olan bu soğan, sizi sağlığınızdan edebilir. Sanki soğan neden kesildikten sonra vakit geçerse yenmez?
Antioksidan açısından epey güçlü olan soğan, sıhhate katkılarıyla da biliniyor. A, C ve B vitaminleri istikametinden güçlü olan bu zerzevat, gerçek tüketim tekniği izlenmediğinde ise ziyanlı olabiliyor. Sanki bağışıklık sistemini güçlendiren, içeriğindeki besin kıymetleri ile çok sevilen bu zerzevat nasıl yenirse daha yararlı olur?
Soğanı tüketirken nelere dikkat etmeli?
Soğanı yemek ya da salata için kestikten sonra çabucak yemelisiniz. Yani ya yemeğe katıp ya da direkt tüketmeniz kural.
Eğer yarım kalmış bir soğanınız varsa ve atmaya kıyamadıysanız bunu hakikat biçimde koruma etmenizi önerebiliriz.
Soğan nasıl saklanır?
Soğanı kestikten sonra açık formda bir yere koyarsanız soğanın üstünde çok fazla bakteri ve mikrop oluşur. Siz bu soğanı yediğiniz vakit da yüzeydeki mikroorganizmaların bedeninize girmesi kaçınılmaz olur.
Kestiğiniz ya da fazla gelen soğan, hava ile temas ettikten sonra tüketildiğinde sağlığınızdan ederken, kıymetli olan onu kesmenizin akabinde yemeniz ya da kapalı bir saklama kabında koruyup hava temasından uzak tutmanız.